Pastinaak Soep met Zalm recept

|B| De Boon in de Tuin
Pastinaak uit de moestuin is het witte goud van de winter. Met z'n licht zoetige en aardse smaak een heerlijk ingrediënt voor bijvoorbeeld winterse soep. Dit is een smakelijk recept om zelf pastinaaksoep met zalm te maken.
pastinaak soep recept pastinaken

Pastinaaksoep: de ingrediënten

Tussengerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: +/- 35 minuten
  • 500 gram pastinaak
  • 1 appel (bijv. granny, geschild en in stukjes) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 cm gemberwortel, fijngesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 750 ml kippenbouillon (+/- 1 tablet en 750 ml water)
Garnering
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 100 gram gerookte zalm in dunne reepjes (of gerookte kip of ham)
  • 1 appel met schil (in plakjes van halve centimeter)

pastinaak pastinaken recepten recept soep
Pastinaken vers geoogst

Pastinaaksoep: de bereiding

Verhit de olie en fruit hierin de uien tot ze mooi glanzen. Voeg daarna de pastinaak, appel, gember en kerrie toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Maak ondertussen de bouillon klaar. Voeg de bouillon toe en kook het geheel op een zacht vuur 15 minuten totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

pastinaak pastinaken recept soep
Appeltje schillen

pastinaak pastinaken recept soep
Pastinaakstukken goed afspoelen

pastinaak pastinaken recept soep
Alle ingrediënten in de pan

pastinaak soep recept pastinaken
Lekker door laten pruttelen

Warm voor het eten de soep op en voeg de crème fraîche toe. Verdeel de zalm en appel over 4 kommen en strooi af met wat bosui. Dat is de vulling van de soep. Heerlijk met een stokbroodje of een geroosterde witte boterham.

Lekkere variatie: vervang de zalm eens door gerookte kip of ham. De pastinaak laat zich goed vervangen door een koolrabi.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht