Pompoen uit de oven - Vega Recept

|B| De Boon in de Tuin
Pompoen is lekker en ook nog eens heel gezond. Voeg er nog wat kaas en noten aan toe en je hebt een supertof vega herfst pompoenrecept. In deze post een recept voor vega pompoen uit de oven met noten en kaas. Snel, simpel en lekker. Eet smakelijk!

recept geroosterde pompoen vega noten

Pompoen uit de oven: de ingrediënten

Gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Oventijd: +/- 40 minuten

  • 1 kilo pompoen
  • 250 gram kastanjechamigpnons
  • 65 gram noten (bijv. hazelnoten, of cashew)
  • 2 rode uien
  • 125 gram hüttenkäse
  • 50 gram Grana Padano
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie 
  • takje verse tijm
Tip: hoe weet je hoeveel pompoen je nodig hebt? Pompoen met een doorsnede van 30 cm levert ongeveer 3 kilo pompoenvlees op. Pompoen met een doorsnede van 20 cm levert ongeveer 2 kilo pompoenvlees op.

recept geroosterde pompoen vega noten

Pompoen uit de oven: de bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en haal ook alle pitten en draden weg. Snijd de pompoen daarna in parten van ongeveer 2 cm dik. Leg de partjes op een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout.

Snipper het uitje en snijd de champignons en knoflook in plakjes en verspreid ze over de braadslede. Sprenkel daarna de balsamicoazijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat dit geheel in ongeveer 30-40 minuten gaar worden in het midden van de oven. Schep regelmatig wat braadvocht over de pompoenparten.

In de tussentijd hak je noten grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bord.

recept geroosterde pompoen vega noten roosteren

Als de pompoen klaar is, verdeel je de parten over de borden en giet je het braadvocht erover. Verdeel daarna de hüttenkäse en de geroosterde noten en tot slot rasp je de Grana Padano over de borden.

recept geroosterde pompoen vega noten roosteren

Een heerlijk gerecht van pompoen uit de oven met kaas en noten (en zonder vlees). Dit past prima in een vegetarisch dieet en is bijzonder smakelijk (al zeg ik het zelf).

Eet smakelijk!

Deel dit bericht