Over mij

|B| De Boon in de Tuin
Een biologisch moestuinier? Dat zeker, maar mijn geitenwollen-sokken liggen diep verstopt in een la en sandalen hebben mij nooit goed gestaan. Dit is een no-nonsense moestuinblog: rauw & puur!
mail naar: keesdeboon at hotmail punt com
kees de boon in de tuin moestuinblog volkstuinblog

Over dit blog

In het begin schreef ik mijn moestuinervaringen en recepten in een schrift. Maar hé, een schrift is zo 1992... dus toen kwam dit blog. Gemiddeld bezoeken meer dan 8.000 mensen per maand dit blog en nu ben jíj (ook) hier. Hartelijk welkom digitale moestuinvriend!
Knettervers én biologisch: op dit blog lees je alles over moestuinieren
Hier lees je over mijn moestuin (-missers) en geef ik moestuin tips om het zelf (veel) beter te doen. Leer vooral van de vergissingen die ik al maakte. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor heerlijke receptenzaaikalenders en veel meer.

Regelmatig schrijf ik een review van een product of gereedschap dat handig is in de moestuin. Over onderwerpen die me opvallen schrijf ik smakelijke columns waarbij ik lekker tekeer ga op het toetsenbord. Check ze allemaal!

kees de boon moestuin volkstuin

Meer handen. Minder hoofd.

De kost probeer ik te verdienen met werken in een kantoor. En ja, dan wil je wel eens wat anders. Geen vage vergaderingen, trage trajecten of klankbordgroepen. Nee, gewoon met je knokige knieën in de klei. Spartaans spitten en zinnig zaaien. Zelf kweken. Direct zichtbaar resultaat van je werk en daarna oogsten, bereiden en smullen. Dát werk.

Ik leer veel van anderen en ben altijd op zoek naar snelle en slimme oplossingen om de mooiste, gezondste en lekkerste groenten te kweken. Op dit blog deel ik mijn missers en geef ik je tips en handigheidjes om het in jouw moestuin/volkstuin/balktontuin beter te doen.

Hard werken, hard genieten

Ik ben ooit begonnen met een moestuin van 90 m2. Aan het einde van het eerste seizoen kreeg ik er nog eens 120 m2 bij. Alles bij elkaar een moestuin van ruim 200m2 en doe je er niet 'even' bij. Gemiddeld ben ik zo'n twee uur per week 'op de tuin'.

Mijn uitdaging is om met zo min mogelijk inspanning een zo groot mogelijk resultaat te behalen. Wil je zelf met een moestuin beginnen en leren van mijn tips? Check dan dit MEGA Moestuin Stappenplan.

Gluren bij de buren

Zelf leer ik het meeste van het kijken naar andermans moestuin. Hoe pakken zij bepaalde zaken aan, hoe maken ze moestuinbedden, wat doen ze met onkruid en ziektes en welke lekkere recepten kan je maken?

Daarom een fotobord  met alle foto's van dit blog zodat je eens lekker kan rondneuzen in mijn moestuin en keuken:


De sociale Boon: Nieuwsbrief, Twitter en Facebook

Stay tuned en mis niks meer: schrijf je direct in voor De Boon's Nieuwsbrief.
Vind en Like dit blog ook via Twitter en Facebook!

Over de Boon

Dit blog schrijf ik onder het pseudoniem Kees de Boon. Kees is een directe verwijzing naar mijn opa die me veel praktische vaardigheden heeft geleerd zoals gereedschapsonderhoud, houtbewerking en de liefde voor het 'prutsen' aan de dingen.

'De Boon' is een verwijzing naar het gezegde rare snijboon. Dat is een wonderlijke figuur. Iemand die niet in een hokje te plaatsen is, maar wel altijd eerlijk en uit de grond van z'n hart handelt. Daarom ook de ondertitel 'rauw en puur'.

kees de boon in de tuin moestuin volkstuin urban gardening allotment
Ongeacht het seizoen, er is altijd iets te doen!

En nu jij

Zo. Genoeg over mij. Hoogste tijd om zelf lekker aan de slag te gaan in jouw moestuin. Check het MEGA Moestuin Stappenplan! Heb je nog vragen of wil je wat anders kwijt?
mail naar: keesdeboon at hotmail punt com