Linzensoep met kip en veel groenten: de ingrediënten
Gerecht voor 4 tot 6 personen. Bereidingstijd is +/- 30 minuten.- 2 kippenpoten- of vleugels
- 2 liter kippenbouillon
- 1 prei
- 1 stronk bleekselderij
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 300 gram spinazie
- 800 gram linzen (uitgelekt)
- een lente-uitje of wat gesneden bieslook
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- wat sap van citroen of limoen
Linzensoep: de bereiding
Maak eerst de 2 liter kippenbouillon aan en breng het aan de kook in een soeppan. Snijd ondertussen de prei en de bleekselderij in kleine stukjes.
Voeg dan de kip, prei, bleekselderij, het laurierblaadje en komijn in de pan. Laat het samen zo'n 20 minuten rustig trekken op een laag vuur.
Nu zijn de broccoli en de courgette aan de beurt om in stukken gesneden te worden. Je kan nu ook de linzen laten uitlekken in een vergiet.
Haal na 20 minuten de kip eruit en trek hem met twee vorken uit elkaar. Geen pulled pork, maar pulled chicken dus.
Doe de getrokken kip weer in de pan en voeg tevens de courgette en broccoli en lente-ui/bieslook toe. Laat het geheel nog zo'n 5 tot minuten door pruttelen.
Na deze tijd voeg je de linzen en de spinazie toe en warm je alles nog een keer kort door. Breng daarna het geheel op smaak met peper en het sap van de citroen/limoen. Zout is in principe niet meer nodig want dat zat al in de bouillon, als je hem tenminste van een blokje hebt gemaakt.
Voeg dan de kip, prei, bleekselderij, het laurierblaadje en komijn in de pan. Laat het samen zo'n 20 minuten rustig trekken op een laag vuur.
Nu zijn de broccoli en de courgette aan de beurt om in stukken gesneden te worden. Je kan nu ook de linzen laten uitlekken in een vergiet.
Haal na 20 minuten de kip eruit en trek hem met twee vorken uit elkaar. Geen pulled pork, maar pulled chicken dus.
Doe de getrokken kip weer in de pan en voeg tevens de courgette en broccoli en lente-ui/bieslook toe. Laat het geheel nog zo'n 5 tot minuten door pruttelen.
Na deze tijd voeg je de linzen en de spinazie toe en warm je alles nog een keer kort door. Breng daarna het geheel op smaak met peper en het sap van de citroen/limoen. Zout is in principe niet meer nodig want dat zat al in de bouillon, als je hem tenminste van een blokje hebt gemaakt.