Courgettesoep
Deze gladde, zachte en romige soep is licht gekruid met dille en is niet te zwaar. Het is een eenvoudig recept, maar reuze smakelijk en is goed voor 2,5 liter soep. De soep kan prima ingevroren worden.Courgettesoep: de ingrediënten
Bereidingstijd: 20 minuten- 1,25 kg courgettes (1 grote of 2 gewone of 3 kleine)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1,25 liter kippenbouillon (aangemaakt)
- 1,5 eetlepel gedroogde dille
- 125 ml slagroom
- zout en peper
- sap van een citroen naar smaak
Courgettesoep: de bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en smoor daarin de ui en de knoflook 5 minuten. Snijd ondertussen de courgettes in stukken. Voeg de courgette plakken toe en fruit even mee aan. Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen tot de courgette gaar is. Roer dan de dille er door en pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de soep nog een keer goed door met de staafmixer.
Breng tot slot op smaak met citroensap. Als garnering kan je nog een toefje verse dille op de soep leggen.