Komkommer inmaken: de ingrediënten
Bereidingstijd: 20 minuten- 2 flinke komkommers
- 500 ml azijn
- 200 gram suiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 12 peperkorrels (ongeveer)
- Sap van 1 citroen
In dit recept hoef je geen extra water toe te voegen. Mocht je wat te kort komen bij het vullen van de potjes, dan kun je een beetje aanvullen met water uit de kraan.
Komkommer inmaken en/of wecken
Doe de azijn met suiker in een pan. Verwarm het geheel tot de suiker is opgelost. Daarna bij de komkommer in de gesteriliseerde potten doen en de kruiden evenredig verdelen over de potten.Tip: de dille blijft vaak bovenop de inmaakvloeistof drijven. Daarom kies ik ervoor de kruiden voor- of ná het vullen van de potten over de potten te verdelen. Zo weet ik dat er in elke pot evenveel aan kruiden komt.Laat de potten minimaal een week of 3 á 4 staan, zodat de smaak goed in de komkommers kan trekken. De potten zijn ongeveer nog 4 maanden houdbaar als je gebruik maakt van potten met schroefdeksels. Na openen bewaren in de koelkast.
Komkommer Wecken
Voor het wecken van de komkommer volg je de gebruikelijke stappen (reinigen potten en ringen etc.) en doe je de komkommer in de potten. Voor dit recept heb ik 3 potten van een halve liter gebruikt.Zet de potten in de pan en weck ze 30 minuten op 90 graden. Laat ze daarna rustig afkoelen op een theedoek. De komkommer blijft zo zeker nog een jaar goed.