Pastinaaksoep: de ingrediënten
Tussengerecht voor 4 personenBereidingstijd: +/- 35 minuten
- 500 gram pastinaak
- 1 appel (bijv. granny, geschild en in stukjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 cm gemberwortel, fijngesneden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 750 ml kippenbouillon (+/- 1 tablet en 750 ml water)
Garnering
- 200 ml crème fraîche
- 2 bosuitjes in ringen
- 100 gram gerookte zalm in dunne reepjes (of gerookte kip of ham)
- 1 appel met schil (in plakjes van halve centimeter)
Pastinaken vers geoogst |
Pastinaaksoep: de bereiding
Verhit de olie en fruit hierin de uien tot ze mooi glanzen. Voeg daarna de pastinaak, appel, gember en kerrie toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.Maak ondertussen de bouillon klaar. Voeg de bouillon toe en kook het geheel op een zacht vuur 15 minuten totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Appeltje schillen |
Pastinaakstukken goed afspoelen |
Alle ingrediënten in de pan |
Lekker door laten pruttelen |
Warm voor het eten de soep op en voeg de crème fraîche toe. Verdeel de zalm en appel over 4 kommen en strooi af met wat bosui. Dat is de vulling van de soep. Heerlijk met een stokbroodje of een geroosterde witte boterham.
Lekkere variatie: vervang de zalm eens door gerookte kip of ham. De pastinaak laat zich goed vervangen door een koolrabi.
Eet smakelijk!