Over dit blog: Knettervers én biologisch
In het begin schreef ik mijn moestuin-ervaringen en recepten in een schrift. Maar hé, een schrift is zo 1984 - dus toen kwam dit blog. Gemiddeld bezoeken meer dan 10.000 mensen per maand dit blog om iets te lezen over moestuinieren!Zelf een moestuin beginnen? Check het MEGA Makkelijke Moestuin Stappenplan!Op dit blog lees je mijn moestuinervaringen en geef ik veel praktische moestuintips. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor andere zaken zoals heerlijke recepten, zaaikalenders en meer.
Regelmatig review ik (volledig onafhankelijk en op eigen initiatief) een tuinproduct of tuingereedschap in de moestuin en over onderwerpen die me opvallen schrijf ik smakelijke columns. Kortom: genoeg te lezen voor vele uren leesplezier.
Meer handen. Minder hoofd.
De kost probeer ik te verdienen met werk in een kantoor. En ja, dan wil je wel eens wat anders. Geen vage vergaderingen, trage trajecten of klankbordgroepen. Nee, gewoon met je knokige knieën in de klei. Spartaans spitten en zinnig zaaien. Zelf kweken. Direct zichtbaar resultaat van je werk en daarna oogsten, bereiden en smullen. Dát werk.Ik leer veel van anderen en ben altijd op zoek naar snelle en slimme oplossingen om de mooiste, gezondste en lekkerste groenten te kweken. Op dit blog deel ik mijn missers en geef ik je tips en handigheidjes om het in jouw moestuin/volkstuin/balktontuin beter te doen.
Hard werken, nog harder genieten
Ik ben ooit begonnen met een moestuin van 90 m2. Aan het einde van het eerste seizoen kreeg ik er nog eens 120 m2 bij. Alles bij elkaar een moestuin van ruim 200m2 en dat doe je er niet 'even' bij. Gemiddeld ben ik zo'n twee uur per week 'op de tuin'. In het hoogseizoen is dat natuurlijk wat meer en in de winter wat minder.Ik vind het een uitdaging om met zo min mogelijk (tijds-) inspanning een zo groot mogelijk resultaat te behalen. Ontdek hoe ik dat gedaan heb en check dit MEGA Moestuin Stappenplan.
Gluren bij de buren
Wat is er leuker dan in andermans moestuin rondneuzen? Ik leer veel van het kijken naar de moestuinen van anderen. Hoe pakken zij bepaalde zaken aan? Hoe worden moestuinbedden ingedeeld? Wat te doen met onkruid en ziektes? En welke lekkere recepten kan je maken van je eigen oogst?Pinterest is daarvoor heel erg geschikt. Daarom een fotobord met alle foto's van dit blog zodat je eens lekker kan rondneuzen in mijn moestuin én keuken!
Over de Boon en z'n blog
Dit blog schrijf ik als Kees de Boon. Kees is een verwijzing naar mijn opa die me veel praktische vaardigheden heeft geleerd zoals gereedschapsonderhoud, houtbewerking en de liefde voor het 'prutsen' aan dingen.'De Boon' is een verwijzing naar de kwalificatie 'eigenwijze snijboon'. Iemand die zijn eigen plan trekt en zich weinig van anderen aantrekt. De ondertitel 'rauw en puur' staat voor een no-nonsense blog. Geen opgesmukte borden (foodstyling) of alleen maar succesverhalen of mooie tips. Geen gelikte instaaah-foto's of filters. Gewoon het moestuinieren zoals het is. Hard werken, hard genieten. Soms eens succes, maar evenzo vaak een mislukking. Niks meer dan de werkelijkheid, zoals jij hem ook beleeft in jouw moestuin.