Recept Grand Marnier
- 40 koffiebonen*
- 40 suikerklontjes (40 x 4 gram = 160 gram suiker)
- 1 sinaasappel
- 1 liter jonge jenever
Snijd de sinaasappel in met een scherp mes. Neem een grote weckfles of een andere pot met een grote opening (de sinaasappel moet er in z'n geheel in) die je goed kan afsluiten. Daarin doe je 40 koffiebonen, 40 suikerklontjes en de sinaasappel.
Daarna vul je de pot af met jonge jenever en zet je hem 40 dagen op een donkere plaats. Af en toe even schudden om de suiker goed op te laten lossen. Na 40 dagen giet je de Grand Marnier over in een mooie karaf of een andere fles.
Mijn manier van overschenken: eerst door een dunne doek gieten in een grote kom of maatbeker (liefst met tuitje). Zo komen er geen schilfers van de koffiebonen mee in de fles. Daarna de fles afvullen met behulp van een trechter.
Proost!
Aftelkalender
Kun jij ook niet langer wachten en wil je dat jouw Grand Marnier precies op tijd klaar is op een bepaalde dag? Dan is dit jouw handige Grand Marnier-aftelkalender. Handuuug!(ps zelf drink ik het vooral in de herfst en op feestdagen, dus daarom begint de kalender in augustus)