Risotto met pastinaak: de ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 x 4 personenBereidingstijd: 40 minuten en 10 minuten wachttijd
- 500 gram pastinaak
- 500 gram wortel (zomerwortel of winterpeen)
- 2 uien (fijngesneden)
- 500 gram risottorijst
- 250 ml droge witte wijn
- 1,75 liter paddenstoelenbouillon
- 100 gram Posciutto (parmaham)
- 150 gram Parmezaanse kaas of Grana Pandano (geraspt)
- Paar takjes Tijm, Oregano en Rozemarijn
- 60 gram boter
Risotto met pastinaak: de bereiding
Maak de peen en pastinaak schoon met een dunschiller. Snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. Ris de kruiden van hun steel en snijd ze fijn.Neem een pan met een dikke bodem en verhit daarin de boter. Voeg de ui en de kruiden toe en fruit de ui 1 minuut.
Doe dan de risottorijst erbij en bak deze ongeveer 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus het geheel af met de wijn en roer deze door tot deze bijna is opgenomen in de rijst.
Voeg een schep bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een schep bouillon toe en blijf dit herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit gaat ongeveer 25 minuten duren.
Kook ondertussen de pastinaak en de wortel 10 minuten. Giet af en voeg deze toe aan de risotto zodat ze nog 4 minuten kunnen mee garen.
Zet nu het vuur uit en voeg de ham en tweederde van de kaas erdoor. Eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout.
Schep de borden op en strooi af met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!