De tomaten zijn goed aangeslagen in de volle grond. Ik ga er nog wel wat zeil overheen spannen, zodat ze enigszins beschermd zijn tegen te felle zon en regen en dan maar eens kijken wat het gaat worden dit jaar met de tomaten. Ben benieuwd! Heb jij ook tomaten in de volle grond?
Deze spinazie is van z.g. 'rondzaad'. Dat groeit een stuk langzamer, maar het voordeel is ook dat het niet zo snel doorschiet. Meestal wok ik de spinazie, maar rauw in een salade is het zeker ook een goede aanvulling!
De aardappels hebben geen last gehad van de laatste nachtvorst (-jes). Dit jaar ben ik er ongeschonden doorheen gekomen, ondanks dat ik ze al half maart had gepoot. Binnenkort verwacht ik de eerste bloemen en dat betekent: oogsten!
De eerste stamslabonen heb ik half april gezaaid in de volle grond. Ze zijn allemaal goed opgekomen, dus nu maar groeien.
Deze rode biet heb ik eerst in een zaaitray laten voorkiemen en daarna in de volle grond gezet. De schitterend mooie rode kleur is al goed terug te zien in de bladstelen en de nerven.
Met de rabarber wil het eerlijk gezegd nog niet zo vlotten. Ik weet niet of ik een late soort heb, maar ik had nu al wel iets grotere stelen verwacht. Gemiddeld zijn ze zo'n 15 cm lang en 1,5 cm dik. De bladeren daarentegen zijn wel immens. Iemand raad/daad?
De vorige tuineigenaar heeft een appelboompje nagelaten. Het was nog niet veel (stamdikte van een duim) maar hij doet het, dus koester ik hem. Ik weet nog niet welk soort appel het is, maar dat hoop ik aan het einde van het seizoen te kunnen zien aan de paar appels die er nu aan zitten. Ik heb ze uitgedund, omdat de takken het gewicht nog niet kunnen dragen. Daarom heb ik er voor gezorgd dat aan elke tak maximaal 1 appel zit.
Deze bloem trof ik aan in mijn 'wildernishoek'. Daar heb ik een bloemenmengsel ingezaaid voor vlinders, bijen, hommels en andere gevleugelde vrienden. Er staat bijvoorbeeld ook blauwe en rose korenbloem.
De wortels beginnen ook al goed op te komen net als de pastinaken (niet op foto). Die laatste heb ik inmiddels al uitgedund, de wortels moet ik nog doen. Daarvoor moeten ze eerst nog wat groter worden, anders krijg ik ze niet te pakken met mijn grote handen...
In de kruidenhoek staat de tijm mooi in bloei. Dit jaar pluk er zo weinig mogelijk van, zodat de plant goed kan groeien.
En tot slot nog even een klein overzicht over een gedeelte van de moestuin. De erwten (bij de staken op de voorgrond) hebben te kampen gehad met iets. Ik weet niet wat het is geweest, maar ze zijn flink aangevreten. Mijn vermoeden is dat duiven dit gedaan hebben. Hopelijk trekken ze nog wat aan, anders is het een mooi leermoment voor volgend jaar geweest.
Suzanne · 542 weken geleden
My recent post Click one of the post titles above to include it at the end of your comment
Roos Raak · 567 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
mmberends 23p · 567 weken geleden
My recent post Gevonden
Madelon · 567 weken geleden
My recent post Zomerse temperaturen
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
Gwen · 567 weken geleden
My recent post Food: The Glorious Cheese
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
Ik heb ze ook nog in pot staan. Ik ga dit seizoen eens bekijken wat het beste gaat. Merk wel dat de tomatenplanten in de volle grond nu donkergekleurde bladeren krijgen. Wellicht heeft dat iets te maken gehad met de koude nachten of teveel aan regen of nu weer te felle zon.
Sjoerdje · 567 weken geleden
Rabarber zette ze in stukjes gesneden weg in een niet gesteriliseerde weckfles. Wel gevuld met water en afgesloten. De rode kleur verdween, maar de smaak bleef behouden. Ze kookte de rabarber voor gebruik in het water uit de weckfles
Dit heb ik nog niet geprobeerd omdat ik dol ben op rabarbersiroop en verse rabarber..misschien dit jaar.
Voor wie geïnteresseerd is in Ruth ( engels gesproken)
https://www.youtube.com/watch?v=GNU8IJzRHZk
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
Woelmuizenier · 567 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 567 weken geleden
@gwendolen · 567 weken geleden
My recent post Naar buiten!
Wim Sloot · 568 weken geleden
In mijn tuin had ik goede rabarberstelen maar ze staan bij mij op een plek waar eerst mest heeft gelegen , daar houden ze wel van kennelijk.
Tegen vreterij van duiven ,konijnen gebruik ik een oud hok waar kip met kuikens aan elkaar kunnen wennen. Het is vrij groot en past precies over een moestuinbed , heeft fijn gaas en is dus verplaatsbaar.
KeesdeBoon 85p · 568 weken geleden