A massive thanks!
Terwijl ik dit schrijf zit ik op m'n blote knieën. Waarom, vraag je je wellicht af? Simpel. Omdat ik jullie tot op het bot wil bedanken voor alle bezoekjes die brachten aan dit blog. En bedanken gaat nu eenmaal het beste op je blote knieën!Applausje voor jezelf! by GreenPictures |
Wat is een blog zonder bezoekers? Juist. Helemaal niks. Dit blog lééft bij de gratie van jullie! En dit jaar waren jullie met velen. Heel veel velen!
Meer dan 55.000 unieke bezoekers die pagina's bezochten van dit blog. Dat is wel effies de hele Arena vol. Of, als je toch iets meer Feijenoord-minded bent, een Kuip met een kop d'r op!
Ter vergelijking: dat is net zoveel als het aantal bezoekers bij de Wereldhavendagen in Rotterdam of bijvoorbeeld bij het festival Paaspop. Of dat zo'n beetje de hele gemeente Heereveen bij je op de stoep staat!
En omdat jullie allemaal even bleven hangen is dit blog ruim 4,3 miljoen seconden bekeken. Dat is gelijk aan 1.200 uur, oftewel 50 dagen non stop! Lekker, als je beseft dat dit blog goed-en-wel pas een jaar bestaat.
Helemaal te GEK - WOW - VET - COOL - KICKEN ... (okay ik draaf een beetje door)
De bést gelezen post van 2014
Elke blogger kent hem: het toppertje, de kaskraker, de kiloknaller, de pot met goud. Kortom: de post die de meeste bezoekers kreeg.Dit jaar was dat met afstand de post over hoe je zelf pruimenjam maakt. Dat kwam ook omdat Google een handje meehielp. Deze post verscheen als 'numero uno' in de zoekresultaten van Google. En iedere blogger weet het: dan wordt het knallen met je bezoekersaantallen. Thanks Google.
De top 3 berichten met de meeste reacties
Een blog is natuurlijk niets zonder bezoekers. Als je dan ook nog eens een reactie achterlaat, dan kan mijn dag niet meer stuk!Ik vind het super om iets van jullie terug te horen op mijn schrijfsels. Daarom op deze plaats een diepe digitale buiging voor alle reageerders en reaguurders. Bedankt voor jullie mooie, kritische, maar altijd opbouwende reacties.
Deze berichten riepen de meeste reacties op:
- -> Recept: Zelf pruimenjam maken (60 comments)
- -> 5 Tuinblogs die je moet volgen! (22 comments)
- -> Update: foto\'s moestuin augustus (21 comments)
De top 3 best gelezen columns
Eigenwijs en kritisch als ik ben, kan ik het niet laten om zo nu en dan een actueel onderwerp op de hak te nemen. De volgende columns vielen dit jaar het beste in de smaak:- -> Een toffe buurtsuperreclame? Het kan dus wel Jumbo!
- -> Gedogen is het nieuwe schoffelen
- -> Voedsel is het nieuwe geloof
Toppie tips voor noppie
Wie kan er zonder goeie tips? Ik in ieder geval niet. Dit jaar moest ik bijvoorbeeld de steel vervangen van mijn bijl. Wat? Een bijl? Ja. dat heb je wel eens.
Omdat ik nergens kon vinden hoe dat moest, ben ik zelf maar gewoon gaan proberen. Mijn ervaringen heb ik opgeschreven en zo worden de meeste van mijn tips geboren.
Dit waren de drie best gelezen tuintips van 2014. Ook jij kan het!
Omdat ik nergens kon vinden hoe dat moest, ben ik zelf maar gewoon gaan proberen. Mijn ervaringen heb ik opgeschreven en zo worden de meeste van mijn tips geboren.
Dit waren de drie best gelezen tuintips van 2014. Ook jij kan het!
- -> Zo maak je zelf een tuinkist voor de moestuin
- -> Hoe maak je goede gratis compost
- -> Zelf tuingereedschap repareren
De lekkerste recepten van 2014
Sorry foodpornlovers: ik geef niet zoveel om 'the best pic' van opgemaakt voedsel op een vergrijsd plankje. Of een mooi geruit tafelkleedje met zorgvuldig uitgezocht brocante bestek dat je hebt gescoord op een zondagse rommelmarkt in een slaperig Frans dorpje.Ik hou het graag rauw en puur. Zo heeft het me bijvoorbeeld bloed, zweet en tranen gekost om deze erwtensoep een beetje smakelijk op de foto te krijgen. Een buitenlandse vriend zei me eens: "Erwtensoep: het smaakt voortreffelijk, maar ziet eruit als kots." Kan ik niet helemaal ontkennen.
Ben je er nog? Goed dan ga ik nog even verder over eten. Eten draait bij mij om proeven, ruiken en smullen. Alles draait om eenvoud en smaak. Daarom tekende ik dit jaar deze heerlijke snelle recepten voor je op:
- -> Stoofperen maken
- -> Pesto maken
- -> Rabarber maken
- -> Pruimenjam maken
- -> Rode biet met zure room
- -> Spruitjes en Valentijnsdag!
Gluren bij de buren
Een blog zonder foto's is als piepers zonder jus, als cola zonder prik, als patat zonder mayo, of nog erger: als seks zonder orgasme. Aardig, maar niet te pruimen. Foto's zijn het digitale orgasme van een blog.Niet dat alle foto's op dit blog je direct tot een climax zullen brengen, maar ze zijn in ieder geval ondersteunend aan het verhaal. Zie het maar als Viagra en de rest moet je gewoon lekker zelf doen.
Check hier nog eens alle foto's van dit jaar en creëer je eigen hoogtepunt:
Proost !!
Ik hoop dat je ervan genoten hebt en wens je vanaf deze plek hele mooie feestdagen en natuurlijk een super toppie nieuwjaar met heel veel moestuinplezier!!By Andrea Parrish - Geyer |