Recept Indiase Bloemkool Curry

|B| De Boon in de Tuin
Een smakelijke curry kan je prima zelf maken. Dit is een simpel recept voor een pittige Indiase bloemkool curry, zónder vlees. Een heerlijke opwarmer na een herfstige dag met veel regen!
recept bloemkool indiase indian curry

Dit is een recept voor 4 personen. Bereiding is ongeveer een 40 minuten. Het roosteren van de noten duurt ongeveer 10 minuten.

recept bloemkool indiase indian curry

Indiase Bloemkool Curry: de ingrediënten

  • 350 gram zilvervliesrijst
  • 1 bloemkool
  • 320 gram kikkererwten
  • 1 blik á 400 ml kokosmelk (fairtrade)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 mango
  • 50 gram geroosterde cashewnoten
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember

Kruiden
  • 2 eetlepels garam masala of rode curry pasta
  • ½ eetlepel kurkuma
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel komijnpoeder

Zelf garam masala of andere kruidenmixen maken? In deze post lees je alles over zelf kruidenmixen maken.

Optioneel
  • 1 naanbrood
  • 1 bosje koriander

Indiase Bloemkool Curry: de bereiding

Cashewnoten roosteren doe je natuurlijk zelf. Strooi de ongeroosterde noten op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 C. Doe ze daarna 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat de cashewnoten rustig afkoelen. De keuken zal zich vullen met een heerlijke geur van vers gebrande noten.

recept bloemkool indiase indian curry noten roosteren

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. 

recept bloemkool indiase indian curry noten roosteren

Fruit de ui, rode peper, gember en knoflook in de pan. Voeg na 3 minuten de bloemkoolroosjes, kikkererwten (uitgelekt) en de kruiden erdoor. Roerbak 4 minuten totdat de geuren goed vrijkomen.

recept bloemkool indiase indian curry noten roosteren

Schenk na ongeveer 7 minuten de kokosmelk erbij. Laat de curry nu afgedekt 15 tot 20 minuten doorsudderen tot de saus is ingedikt. Nu even proeven en voeg naar wens nog wat peper en zout toe.

recept bloemkool indiase indian curry noten roosteren

Kook de rijst in en gaar snijd ondertussen de mango in blokjes en de koriander fijn. Schep de curry op een portie rijst en garneer met geroosterde cashewnoten, plakjes mango en koriander.

Het eindresultaat: een heerlijke bord met dampende pittige Indiase bloemkool curry!

recept bloemkool indiase indian curry noten roosteren

Variaties

Geen mango voorhanden? Dan kan je ook mango-, pompoen- of courgette chutney gebruiken als side dish. De kokosmelk kan je eventueel vervangen door gezeefde tomaten.

Jouw curry recept

Dit was een van mijn favorieten voor een heerlijke, pittige vega bloemkoolcurry. Heb jij ook zo'n favoriet recept voor pittige curry? Laat het weten in de comments. Ik ben reuze benieuwd!

Deel met je vrienden