Appel Inmaken Recept

|B| De Boon in de Tuin
Appel, kaneel en steranijs. Een trio aan smaken dat past bij de herfst. Dit is een eenvoudig en lekker recept om zelf een overschot aan appels uit de moestuin in te maken. Door appels in te maken blijven ze ook nog eens heel erg lang goed.


Appel inmaken: de ingrediënten

Bereidingstijd: 20 minuten, wecktijd 30 minuten
  • 6 appels
  • 1,5 kaneelstokje
  • 1,5 citroen 
  • 1,5 theelepel kruidnagels
  • 450 ml water
  • 450 gram suiker
  • 75 ml azijn
  • 3 á 4 steranijs
Dit recept geeft ongeveer 2 liter ingemaakte appels als eindproduct. Dan weet je hoeveel potten je ongeveer kunt vullen. Ik heb in dit geval twee literse potten van Weck ermee gevuld.

Appel inmaken: de bereiding

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel daarna in partjes of in schijven. In dit geval heb ik voor appelschijfjes gekozen. Besprenkel de appel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.


appel schillen inmaken kaneel steranijs

De appels zijn geschild en de kern verwijder je gemakkelijk met een appelboor verwijderd. Daarna snijd je ze in schijven van ongeveer een halve centimeter of in partjes.

appel schillen inmaken kaneel steranijs citroen

Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Breng in een pan het water, suiker, azijn, kruidnagels, steranijs, kaneelstokjes en de citroenschillen aan de kook. Laat deze siroop circa 3 minuten op laag vuur koken.


steranijs kaneel appel suikersiroop in pan inmaken wecken

Doe de schijven appels in de pot en vul deze af met de siroop tot 2 cm onder de rand. Daarna alles in een weckketel of een grote pan en dan 30 minuten wecken op 90 graden. Op deze manier is het minstens een jaar houdbaar.

steranijs kaneel appel in pot wecken inmaken

Jouw recept met appel: leuk om te horen!

Dit is een makkelijke manier om appels heel lang te bewaren. Jij hebt vast ook een favoriet recept met appel. Ik ben heel benieuwd, dus laat jouw recepttip achter in de comments.

Deel dit bericht