Tomatensaus maken: de ingrediënten
Een tomatensaus met verse kruiden is niet te versmaden en makkelijk om te maken met ingrediënten uit de volkstuin of moestuin. Dit recept geeft ongeveer 2,5 liter tomatensaus. Handig om te weten hoeveel potten je klaar moet zetten.Bereidingstijd: 30 minuten
- 2 kilo tomaten
- 2 rode pepers
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 1 takje tijm (is nogal overheersend)
- 3 takjes oregano
- 3 tenen knoflook
- Bosje basilicum
- Olijfolie (3 el)
- Zout en peper
Tomatensaus: de bereiding
Ter voorbereiding maak je de kruiden schoon en snijd je ze fijn. De tomaten en paprika snijd je in vieren. Dat kookt later toch nog fijn. Snijd nu de peper, knoflook en uien fijn en fruit even kort aan met de olijfolie in de pan. Voeg daarna de tomaten en de paprika stukken toe. Breng op temperatuur op een hoog vuur totdat de tomaten kapot gekookt zijn. Voeg de kruiden toe en wat olijfolie en laat daarna zo'n 20 minuten pruttelen.Na 20 minuten sudderen zeef je de tomatenmassa door een passeerzeef (passe-vite) laten gaan voor een mooie gladde saus. Als je geen passeerzeef hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon een staafmixer gebruiken.
Daarna kun je de potten gaan afvullen en laat ze rustig afkoelen. Bewaar je de tomatensaus in weckpotten? Weck de potten dan nog 30 minuten op 90 graden.
Eet smakelijk!
Ingrid · 299 weken geleden
6 grote vleestomaten
4 tenen knoflook
3 flinke rode uien
doosje champignongs
500gr rundergehakt
pakje pommodoro
Pot groene pesto
Wat verse basilicum
(naar wens nog stukjes tomaat uit blik)
Tomaten 'koken' tot het velletje loskomt en in stukken snijden. Ondertussen kun je de knoflook schoonmaken, uien villen en in stukjes snijden en de champignons snijden. Snijd de inmiddels gare en ontvelde tomaten in stukken en snijd ze fijn, of naar wens in de staafmixer.
Rul het gehakt. Voeg de uien en knoflook toe. Doe nu de tomaten, pommodoro en evt tomaat uit blik erbij. Even laten sudderen. Nu kunnen de champigons en pot groene pesto erbij. Als laatste nog even lekker de verse basilicum mee laten koken.
Eet smakelijk!
KeesdeBoon 85p · 285 weken geleden
Mieke van Duijnhoven · 285 weken geleden
Mieke van Duijnhoven · 285 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 285 weken geleden
Berber · 299 weken geleden
Veronique · 450 weken geleden
Groetjes Veronique
KeesdeBoon 85p · 450 weken geleden
Marisa · 503 weken geleden
Silvi · 465 weken geleden
KeesdeBoon 85p · 503 weken geleden
Madelon · 507 weken geleden
My recent post De eerste peultjes
KeesdeBoon 85p · 507 weken geleden