Recept voor courgettes zoetzuur inmaken
Dit recept voor het inmaken van courgettes in zoetzuur is echt enorm eenvoudig. In alle nederigheid durf ik wel te stellen dat als ik het kan met mijn twee linkse keukenhanden, iedereen het kan! Download hier onderstaand recept. Op deze pagina met recepten vind je nog veel meer heerlijke recepten om groenten in te maken.
Voor de kruiden gebruik ik een zakje inmaakkruiden van Versteegen. Hier zijn alle benodigde kruiden al in verwerkt. Uiteraard kan je ook alle kruiden los toevoegen.
![]() |
Ik gebruik de inmaakkruiden van Verstegen: 5 gram per zakje |
Voor de oplettende lezer/kijker: mijn Courgettes zijn geel/wit en niet groen zoals de meeste standaard Courgettes eruit zien. Deze keer heb ik een 'bolcourgette' gezaaid. De kleur en smaak zijn identiek aan de normale courgette, alleen de vorm is anders. Je kunt door hun vorm ook heel makkelijk vullen met bijvoorbeeld gehakt, en dan afbakken in de oven.
Alle stukjes gesneden en met zout bestrooid in een schaal. Nu ruim drie uurtjes laten 'trekken'. Daarna de courgette goed afspoelen met koud water, anders wordt je zoetzuur te zout.
De potjes vul je vooraf met de courgette stukjes. Dan het azijnmengsel aan de kook brengen en gloeiend heet de potjes afvullen. Daarna 5 minuten op de kop laten afkoelen en dan omkeren en verder rustig laten afkoelen.
Jouw recept courgettes zoetzuur: leuk om te horen!
Paul heeft het recept gevolgd met een zeer smakelijke foto als eindresultaat:Courgettes ingemaakt na tip @KeesdeBoon. Ben benieuwd hoe ze smaken. :-) pic.twitter.com/qiP9BVIKYuLeuk om te horen je dit recept ook gaat proberen en wat jouw eindresultaat is. Ik ben heel benieuwd naar jouw recept, dus laat vooral even een bericht achter!
— Paul Obdeijn (@PaulObdeyn) July 26, 2014
Els Olsthoorn · 559 weken geleden
mischien een tip.
Ik kookte de vorige jaren voor een grote groep zangers,in Frankrijk.
de Courgette was een lieveling in mijn keuken je kunt hem voor zeer veel gerechten gebruiken.
in Frankrijk snuif je de geuren van groente fruit en kaas en Wijn dagenlijks op.
Nu even de Courgette, als je met een kaasschaaf dunne lange plakken schaaf,blancheerde in witte wijn azijn met witte wijn azijn met kruiden en wat specerijen,zoals peper en laurier. voeg daarbij geconcentreerde frambozensap ,de plakjes laten koelen,heerlijk fris bij soepen ,salades en hartige taarten. ps je kunt ook in combinatie met lavendel of venkel zaadjes maken.
groet Els
KeesdeBoon 85p · 558 weken geleden
B. van Leeuwen · 560 weken geleden
Ik lees in het recept oa 2 zakjes inmaak kruiden. Verstegen verkoopt zakjes inmaak kruiden van 5 gram, voor 0,92 cent.
Erika verkoopt zakjes inmaak kruiden van 50 gram voor 2.50 cent.
Mijn vraag is nu, bedoeld u nu 2keer 5 gram of 2 keer 50 gram.
Graag een reactie a.u.b.
Vriendelijke groeten,
Bernadette van Leeuwen.
KeesdeBoon 85p · 560 weken geleden
ps: ik heb het bericht aangepast en een plaatje toegevoegd met welke inmaakkruiden ik gebruikt heb ;-)