Pompoen uit de oven: de ingrediënten
Gerecht voor 4 personenBereidingstijd: +/- 25 minuten
Oventijd: +/- 40 minuten
- 1 kilo pompoen
- 250 gram kastanjechamigpnons
- 65 gram noten (bijv. hazelnoten, of cashew)
- 2 rode uien
- 125 gram hüttenkäse
- 50 gram Grana Padano
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 ml olijfolie
- takje verse tijm
Tip: hoe weet je hoeveel pompoen je nodig hebt? Pompoen met een doorsnede van 30 cm levert ongeveer 2,5 kilo pompoenvlees op. Pompoen met een doorsnede van 20 cm levert ongeveer 1,5 kilo pompoenvlees op.
Pompoen uit de oven: de bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en haal ook alle pitten en draden weg. Snijd de pompoen daarna in parten van ongeveer 2 cm dik. Leg de partjes op een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout.
Snipper het uitje en snijd de champignons en knoflook in plakjes en verspreid ze over de braadslede. Sprenkel daarna de balsamicoazijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat dit geheel in ongeveer 30-40 minuten gaar worden in het midden van de oven. Schep regelmatig wat braadvocht over de pompoenparten.
In de tussentijd hak je noten grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
Als de pompoen klaar is, verdeel je de parten over de borden en giet je het braadvocht erover. Verdeel daarna de hüttenkäse en de geroosterde noten en tot slot rasp je de Grana Padano over de borden.
Een heerlijk gerecht van pompoen uit de oven met kaas en noten (en zonder vlees). Dit past prima in een vegetarisch dieet en is bijzonder smakelijk (al zeg ik het zelf ;-).
Eet smakelijk!