Recept Courgettesoep met dille

|B| De Boon in de Tuin
Courgettes. Ze blijven maar komen en ik wil de oogst natuurlijk zo goed mogelijk benutten (#Nowaste). Daarom dit heerlijke recept voor romige courgettesoep met dille. Klaar in een handomdraai en prima in te vriezen. Lees dus snel verder!

recept courgette soep courgettes volkstuin moestuin

Courgettesoep

Deze gladde, zachte en romige soep is licht gekruid met dille en is niet te zwaar. Het is een eenvoudig recept, maar reuze smakelijk en is goed voor 2,5 liter soep. De soep kan prima ingevroren worden.

courgettes courgette recept soep gold rush

Courgettesoep: de ingrediënten

Bereidingstijd: 20 minuten
  • 1,25 kg courgettes (1 grote of 2 gewone of 3 kleine) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1,25 liter kippenbouillon (aangemaakt)
  • 1,5 eetlepel gedroogde dille
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper
  • sap van een citroen naar smaak

dille kruiden maatlepel recept

Courgettesoep: de bereiding

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en smoor daarin de ui en de knoflook 5 minuten. Snijd ondertussen de courgettes in stukken. Voeg de courgette plakken toe en fruit even mee aan. Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen tot de courgette gaar is. Roer dan de dille er door en pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de soep nog een keer goed door met de staafmixer.

Breng tot slot op smaak met citroensap. Als garnering kan je nog een toefje verse dille op de soep leggen.

recept courgette soep courgettes moestuin volkstuin


recept courgette soep courgettes moestuin volkstuin

Jouw recept met courgette leuk om te horen!

Dit recept is een lekker en eenvoudig recept voor romige courgettesoep. Makkelijk, snel en simpel maar overheerlijk. Jij hebt vast ook een favoriet recept met courgette. Ik ben heel benieuwd, dus laat je recept achter in de comments.

Deel met je vrienden

Reacties (10)

Bezig... Aan het inloggen...
  • Ingelogd als
Ik ben wel benieuwd hoe de smaak van de geweckte groente jou bevalt. Bonen moet je toch weer vrij lang koken? Hoe is de smaak dan?

Mijn overschot aan courgettes heb ik dit jaar rauw geraspt, zoveel mogelijk het vocht eruit geknepen en ingevroren. Ik gebruik het voor courgette-cake. In platte zakjes neemt het niet veel ruimte in, in de vriezer.
1 reactie · actief 483 weken geleden
Over de smaak van ingemaakte bonen ben ik nog niet helemaal uit. De rest bevalt me prima. Soepen, sauzen en groenten in het zuur of zoetzuur smaken perfect. Het wecken scheelt mij heel veel plaats in de vriezer (heb niet zo veel ruimte daarin)
Wij maken de courgettes als het ware als soep in met alleen een blokje bouillon. Dan kunnen we er bij het openmaken ook andere dingen mee doen zoals pastasaus of saus voor bij de vis. Doordat wij een tweede oogst hebben gehad heb ik ook een recept gedeeld en deze pagina erbij gezet. Hoop dat het leuk vind. :)
Je vind deze hier. http://www.riksgewijs.nl/een-goede-oogst-courgett...

My recent post Een goede oogst courgettes en dan.
1 reactie · actief 501 weken geleden
Bedankt voor deze aanvulling Rik! ps: mooie etiketten ;-) Zag ergens ook een handige: die gebruikten gewoon schilderstape op de potten. Wel zo snel.
Ik voeg zelf nog twee of drie aardappels toe, bak ik eerst een beetje voordat de bouillon erbij gaat. En je kan als garnering ook toefje creme fraiche doen in de soep en/ of gerookte zalmsnippers of gebakken spekjes. Zo is het elke keer weer ietsje anders, want ja, ik kom ook om in de courgettes..
1 reactie · actief 502 weken geleden
Goeie tip Marijke. Aardappels voor wat extra binding, denk ik...
Wanneer je een volkstuin met courgetteplanten hebt ga je vanzelf vanalles maken met courgettes. Een heel bijzonder recept vind ik altijd nog dit: www.ah.nl/kookschrift/mijn-kookschrift/recept?id=... : zoete courgettetaart, heerlijk, echt een aanrader.
1 reactie · actief 503 weken geleden
Klinkt lekker herfstig met hazelnoten en bruine suiker en speculaaskruiden. Is niet het eerste dat ik bij courgette zou bedenken, maar daarom des te meer een uitdaging!
Courgetterecepten kan een moestuinier nooit teveel van hebben :-)
Ik maak een iets andere courgettesoep met basilicum - misschien vind je die ook lekker (en je hebt waarschijnlijk genoeg basilicum om het te maken ;-)). Hier het recept: http://www.growntocook.com/?p=5361
My recent post Seasonal salad – edible flowers
1 reactie · actief 503 weken geleden
Lekker een Italiaanse twist eraan! Recept is grotendeels hetzelfde, als ik zo ff in de vluggigheid zag. De helft van de slagroom vervangen door Parmezaanse kaas en een handjevol basilicum toevoegen. Mooie simpele variatie op dit recept. Tnx voor de tip!

Schrijf een nieuwe reactie

Comments by